În curând vom putea dezinstala aplicaţiile Apple implicite din iOS

16.09.2015
În curând vom putea dezinstala aplicaţiile Apple implicite din iOS

Sistemul de operare iOS a avansat foarte mult de la debutul său din 2007. Deşi iniţial acesta era livrat cu doar câteva aplicaţii implicite, Apple a tot adăugat între timp altele noi, care să evidenţieze toate capabilităţile dispozitivelor sale. Din păcate, acest lucru înseamnă că încă din primul moment ai două ecrane aproape pline cu pictograme, iar organizarea lor nu este tocmai plăcută. Mulţi utilizatori le grupează pe toate într-un folder şi încearcă să uite de ele, întrucât Apple nu oferă posibilitatea de a le dezinstala. Tim Cook, CEO-ul companiei, doreşte însă să repare acest lucru.

Deşi nu a fost făcut un anunţ oficial referitor la posibilitatea de a şterge aplicaţiile Apple nedorite, Cook a declarat că doreşte să ofere această capabilitate în viitor. Desigur, nu toate aplicaţiile implicite vor putea fi eliminate, câteva exemple fiin Phone, Mail, Music, Safari, Messages şi alte câteva, care pot fi folosite de API-uri în alte aplicaţii. În schimb, aplicaţia Stocks, folosită pentru verificarea cotelor de la bursă, aplicaţiile iBooks, Podcasts sau Weather ar putea fi dezinstalate fără probleme, fără să afecteze stabilitatea sistemului de operare sau compatibilitatea cu software-ul descărcat din AppStore.

Astăzi se lansează versiunea 9.0 de iOS, care nu va oferi astfel de capabilităţi, iar informaţiile despre iOS 9.1 nu sugerează că dezinstalarea aplicaţiilor implicite vor veni în viitorul apropiat. Important este faptul că Tim Cook a oferit un răspuns oficial referitor la această problemă care se agravează odată cu fiecare nouă versiune a sistemului de operare şi că o soluţie va veni cu siguranţă la un moment dat. Nu este însă clar dacă va trebui să aşteptăm câteva luni până la un update de iOS 9.x, sau dacă marea schimbare va fi atribuită versiunii cu numărul 10 a software-ului Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult