În curând, vom putea încerca jocuri de Android direct din lista cu rezultate Google Search

15.03.2016
În curând, vom putea încerca jocuri de Android direct din lista cu rezultate Google Search

Google pregăteşte o nouă funcţie care va permite utilizatorilor să testeze jocuri şi aplicaţii de Android interacţionând cu reclamele inserate în listele cu rezultate la căutări, fără a fi redirecţionaţi în Play Store pentru a parcurge întreg procesul de instalare. În schimb, jocurile descoperite în timp ce folosim Google Search vor avea butonul Try Now inserat chiar în lista cu rezultate, activarea acestuia permiţând pornirea jocului în versiune de încercare.

Opţiunea pentru testarea jocurilor fără instalare este disponibilă doar la căutările iniţiate cu aplicaţia Google Search, nu şi din interfaţa web accesată folosind web browserul Chrome.

Pentru a putea folosi modul de încercare, dezvoltatorii care doresc să-şi promoveze jocurile de Android trebuie să folosească „în mod exemplar” tehnologiile Google Play Games şi API-urile puse la dispoziţie de companie. Astfel, jocurile compatibile vor putea fi testate până la 10 minute, timp în care utilizatorii se pot decide dacă titlul respectiv merită cumpărat şi jucat în continuare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult