Încă există mulți utilizatori de Windows 7, chiar dacă Windows 10 este cel mai popular

04.11.2020
Încă există mulți utilizatori de Windows 7, chiar dacă Windows 10 este cel mai popular

Conform unui studiu de piață realizat de NetMarketShare, sistemul de operare Windows 7, care nu mai primește actualizări de securitate în versiunea sa pentru clienți finali, încă este folosit de foarte mulți utilizatori de internet. Windows 10 este de ceva vreme majoritar printre sistemele de operare desktop, însă încă există chiar și utilizatori de Windows 8.1 și chiar Windows XP.

Windows 7, încă popular în rândul utilizatorilor

Clasamentul publicat de NetMarketShare spune că Windows 10, cel mai popular sistem de operare pentru computere din lume, se este folosit de 64,04% dintre utilizatorii de internet. Această performanță a fost atinsă după cinci ani de la lansarea originală a lui Windows 10, sistem de operare care a fost actualizat constant cu noi funcții și schimbări semnificative la nivelul interfeței în acest timp.

Pe locul al doilea se ține destul de bine Windows 7, care are încă o bază mare de utilizatori. De altfel, acesta este în continuare la distanță mare de cea mai recentă versiune de macOS, de exemplu. Cu 20,41% din piață, Windows 7 nu pare să dispară nicăieri prea curând. Este însă o veste bună faptul că atunci când utilizatorii de Windows 7 vor putea în continuare să facă upgrade gratuit la Windows 10, chiar dacă în mod oficial Microsoft a oprit programul de upgrade.

Tot ce trebuie să faci este să folosești aplicația Media Creation Tool pentru upgrade. Cheia de Windows 7 va fi apoi atașată de contul Microsoft, iar Windows 10 va putea fi reinstalat fără probleme și altă dată, chiar și fără un serial number.

Windows 8.1 în comparație, este utilizat de numai 2,81% dintre utilizatori, în timp ce bătrânul Windows XP, care împlinește 20 de ani în curând, se regăsește în continuare pe 0,87% dintre computerele utilizatorilor de internet. Totuși, surprinzător, Windows XP este în continuare mai popular decât Ubuntu Linux, care reprezintă doar 0,51% din total. Și Chrome OS este sub Windows XP, dar peste Ubuntu, cu 0,54% din piață.

sursa: NetMarketShare via Bleeping Computer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult