Instagram lansează Hyperlapse, o aplicaţie pentru filmări accelerate (timelapse)

27.08.2014
Instagram lansează Hyperlapse, o aplicaţie pentru filmări accelerate (timelapse)

În ciuda faptului că Microsoft a venit în urmă cu două săptămâni cu o prezentare a tehnologiei proprii pentru filmări accelerate „hyperlapse”, Instagram aduce această metodă de captură pe piaţă în premieră cu o aplicaţie de mobil. Aceasta este disponibilă chiar acum şi este complet gratuită.

Ce face Instagram Hyperlapse? Aplicaţia filmează cu ajutorul camerei din telefon material video, pe care apoi îl stabilizează şi îl accelerează pentru a crea un clip de câteva secunde cu un aspect aparte. Marele avantaj al aplicaţiei Hyperlapse este faptul că este foarte uşor de folosit, necesitând doar câteva atingeri de ecran pentru a crea un produs finit calitativ.

În trecut, astfel de rezultate puteau fi obţinute folosind software scump şi putere de procesare mare şi necesitau timp mult pentru randare. Odată filmat materialul în Instagram Hyperlapse, durează doar câteva secunde până când este procesat, stabilizat şi randat. La final există opţiunea de a salva filmarea în galeria foto/video a telefonului sau publicarea ei pe Facebook sau Instagram.

Mulţi s-ar aştepta ca această funcţionalitate să fie integrată direct în aplicaţia principală Instagram, însă deja aceasta devine aglomerată cu tot felul de funcţii. O aplicaţie dedicată pentru o funcţie atât de specifică pare să fie decizia corectă, întrucât Hyperlapse poate fi folosit chiar şi fără un cont de Instagram.

Momentan, Instagram Hyperlapse este disponibil doar pe Apple AppStore şi este optimizată pentru  telefoanele din seria 5 (iPhone 5, 5C şi 5S). Nu există informaţii despre disponibilitatea acesteia pe iPad sau pe alte sistem de operare precum Android sau Windows Phone, însă istoria Instagram sugerează că nu va dura foarte mult până când va porta Hyperlapse şi pe aceste platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult