Interfaţa Aero s-ar putea întoarce odată cu Windows 10

20.02.2015
Interfaţa Aero s-ar putea întoarce odată cu Windows 10

Skin-ul Aero din Windows Vista şi 7 a fost foarte apreciat de utilizatori la momentul apariţiei, iar Microsoft a subestimat importanţa sa atunci când a lansat Windows 8. În ciuda faptului că modul desktop al sistemului de operare mai recent este în mare parte identic faţă de cel din Windows 7, aspectul său plat şi pătrăţos nu a reuşit să atragă prea mulţi fani. Se pare că Aero Glass se va întoarce odată cu Windows 10, conform unor scurgeri de informaţii despre următoarea variantă de preview.

De asemenea, există utilizatori care nu apreciază aspectul transparent al sistemelor de operare vechi de la Microsoft. Aceştia vor avea opţiunea de a dezactiva Aero Glass, numit acum „Modern Glass” pe Windows 10, şi de a se întoarce la modul plat şi pastelat din Windows 8 şi 8.1. Noul skin al ferestrelor şi butoanelor va debuta odată cu următoarea variantă Preview dedicată celor care fac parte din programul Insider, care va fi lansată cel mai probabil în cadrul evenimentului Build din luna aprilie. Cu toate acestea, nu vor exista prea multe setări avansate pentru personalizarea experienţei.

Şi că tot vorbim despre interfaţa noului Windows, se pare că Microsoft ia în considerare modificarea aplicaţiei Explorer. În acest moment, Windows 10 foloseşte un browser de fişiere foarte asemănător cu cel din Windows 8, cu toate problemele şi avantajele aferente. Un concept interesant realizat de „SolMiller”, un membru al comunităţii uservoice.com, a atras atenţia companiei şi este foarte posibil ca acesta să influenţeze designul final al noului Explorer. Acesta foloseşte colţuri drepte şi culori solide, alături de transparenţă, pictograme mari şi meniuri care se împacă perfect cu grafica pe care am văzut-o până în prezent în Windows 8 şi Windows 10.

Conceptul realizat de designerul serbian SolMiller

Suntem la aproximativ jumătate de an distanţă de lansarea noului Windows, iar Microsoft pare să asculte feedback-ul fanilor care au testat deja versiunile Technical Preview. Sunt şanse mici ca multe dintre aceste modificări să apară în versiunea 10.0 a sistemului de operare, însă asta nu scoate din calcul adăugarea lor prin update-uri după debutul oficial. Cu siguranţă, niciodată nu vor putea fi împăcaţi toţi fanii, iar fiecare decizie a celor de la Microsoft va avea susţinători şi opozanţi. Important este că în ultima vreme compania ia în considerare plângerile şi încearcă să ofere opţiuni pentru cât mai mulţi utilizatori. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult