iOS 10.3 a fost lansat. Vine cu îmbunătăţiri pentru Siri şi funcţie pentru găsirea căştilor wireless

iOS 10.3 a fost lansat. Vine cu îmbunătăţiri pentru Siri şi funcţie pentru găsirea căştilor wireless

Apple a lansat aseară iOS 10.3 fără să anunţe în prealabil o dată de lansare. Noua variantă a sistemului de operare pentru dispozitive mobile vine cu îmbunătăţiri de stabilitate şi performanţă, cât şi cu o serie de funcţii noi,  însă nimic cu adevărat revoluţionar. Noul sistem de operare vine şi cu compatibilitate cu noua aplicaţie Apple Clips, care urmează să fie lansată pe AppStore în curând.

Printre cele mai importante funcţii din iOS 10.3 se regăseşte compatibilitatea aplicaţiei Find My iPhone cu noile căşti wireless AirPods. Poţi acum verifica în cadrul aplicaţiei ultimele coordonate de pe GPS la care acestea au fost folosite şi poţi trimite sunete către căşti pentru a le găsi mai uşor atunci când sunt în apropiere. Având în vedere cât de uşor pot fi pierdute AirPods, această funcţie este foarte utilă.

Un alt upgrade important vine pentru Siri, care poate acum să interacţioneze cu aplicaţii care folosesc plăţi online, posibilitatea de a programa curse cu aplicaţii de ridesharing precum UBER, cât şi interacţiunea cu aplicaţii auto, care să ofere informaţii despre maşinile conectate la acestea (Tesla, Opel, etc.).

Pentru iTunes, Apple aduce acum posibilitatea de a închiria filme pe oricare platformă şi continua apoi pe oricare alta, lucru care nu era posibil în variantele precedente de iOS. Toţi cei care au un iPhone 5S sau mai nou sau tabletă iPad Mini 2 sau mai nouă pot face acum update la iOS 10.3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult