iOS 11.3.1 a fost lansat. Rezolvă o problemă foarte mare de pe modelele iPhone 8

25.04.2018
iOS 11.3.1 a fost lansat. Rezolvă o problemă foarte mare de pe modelele iPhone 8

Apple a lansat aseară o actualizare software supriză pentru iOS. Este vorba despre versiunea 11.3.1, dedicată în special utilizatorilor de iPhone, întrucât rezolvă una dintre problemele majore pe care o parte dintre aceştia au întâmpinat-o cu doar câteva săptămâni în urmă, la lansarea versiunii iOS 11.3.0. Aceasta nu este prima dată când Apple „strică” ceva intenţionat şi repară apoi într-un update de dimensiuni mai mici.

Pe lângă rezolvarea micilor probleme pe care le-am putea întâmpina la nivel de interfaţă, funcţia principală a lui iOS 11.3.1 este să repare funcţionalitatea modelelor iPhone 8 şi 8 Plus care au avut display-ul înlocuit cu o piesă neoriginală. Acestea funcţionau perfect înainte de lansarea iOS 11.3, iar după ce au primit această versiune, funcţionalitatea touch a încetat să mai funcţioneze. Astfel, actualizarea pentru aceste dispozitive nu va putea fi realizată direct pe telefon ci doar prin intermediul unui computer.

În descrierea actualizării 11.3.1, Apple avertizează utilizatorii despre calitatea îndoielnică a pieselor de schimb neoficiale şi îndeamnă utilizatorii să îşi repare telefoanele doar în centre autorizate, unde sunt folosite aceleaşi piese originale precum cele din fabrică. Anii trecuţi, în cazul dispozitivelor care au avut display-ul schimbat, Apple dezactiva complet funcţia TouchID. Această soluţie a fost una de compromis, întrucât iniţial telefonul nici nu mai voia să pornească fără piesele originale.

iOS 11.3.1 este disponibil chiar acum sub formă de pachet OTA, care poate fi instalat direct de pe telefon. Acesta este compatibil cu toate dispozitivele compatibile cu iOS 11, începând de la iPhone 5S şi până la iPhone X, cât şi cu tabletele iPad Air şi mai noi.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video