iOS 14.6 este deja disponibil în beta, înaintea lansării iOS 14.5

26.04.2021
iOS 14.6 este deja disponibil în beta, înaintea lansării iOS 14.5

Versiunea iOS 14.5 încă nu a fost lansată în mod public, însă este în teste de câteva luni deja. După evenimentul de lansare de săptămâna trecută, unde compania a prezentat noile tablete iPad Pro, noul iMac cu M1 și AirTags, a fost confirmat că această mult așteptată versiune software va fi lansată cândva săptămâna aceasta. Deja însă, compania testează iOS 14.6, chiar dacă 14.5 nu este încă disponibil.

iOS 14.6 nu include schimbări importante

iOS 14.5 era așteptat drept ultimul update major de iOS 14, însă se pare că vom mai primi cel puțin încă o versiune înainte de lansarea iOS 15 din luna septembrie. Aceasta este și versiunea care va schimba multe lucruri în modul în care aplicațiile vor putea urmări activitatea utilizatorilor. Practic, Apple va obliga fiecare dezvoltator să întrebe utilizatorii dacă sunt de acord cu urmărirea activității lor online în aplicație și în afara ei. Facebook pare să fie compania cea mai afectată de acest update.

Totuși, după iOS 14.5, care apare în următoarele câteva zile, vom mai primi și un iOS 14.6. Deja cei care sunt în programul de testare beta îl pot instala pe telefoanele compatibile (adică toate începând de la iPhone 6S și până în prezent). Pentru tablete, Apple a lansat beta-ul pentru iPadOS 14.6, iar tvOS pentru Apple TV a primit la rândul său un update la 14.6.

Și totuși, ce include iOS 14.6? Nimic din ceea ce merită menționat pentru utilizatorii finali. Se pare că o parte dintre modificări apar la nivelul uneltelor dezvoltare și la modul în care sunt distribuite versiunile beta, oferind celor care sunt pe o astfel de variantă de sistem de operare posibilitatea de a rămâne în beta sau de a instala o versiune stabilă a software-ului.

Se pare însă că Apple pregătește îmbunătățiri majore pentru iOS 15, după ce iOS 14 a fost mai degrabă un update minor față de iOS 13. Cele mai multe modificări sunt însă așteptate la nivelul interfeței tabletelor iPad în iPadOS 15. Detaliile complete despre noul software vor fi prezentate în luna iunie în cadrul evenimentului online WWDC 21.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult