iOS 16 va primi o funcție care va încărca telefoanele doar cu „energie curată”

18.09.2022
iOS 16 va primi o funcție care va încărca telefoanele doar cu „energie curată”

iOS 16 a adus multe dintre funcțiile pe care le așteptam încă de la WWDC, când noul sistem de operare Apple a fost dezvăluit, însă unele vor întârzia o perioadă înainte de a fi gata pentru a fi utilizate. Conform Apple, un nou mod de „încărcare cu energie curată” va veni pe iPhone-urile din Statele Unite, care va permite încărcarea telefonului doar cu energie din resurse regenerabile, care nu poluează mediul.

iOS 16 a fost lansat cu multe funcții „lipsă”, inclusiv cea pentru încărcare cu energie din surse „curate”

Pentru început, funcția de „Clean Energy Charging” va fi disponibilă doar în SUA, întrucât pentru fiecare țară în parte ar trebui stabilit un anumit program pentru încărcarea „curată”. Astfel, cei care vor avea această funcție pornită, vor putea pune telefonul la încărcare peste noapte, iar acesta se va încărca doar în intervalele orare în care este folosit predominant curent electric realizat din resurse nepoluante. Astfel, amprenta de carbon a telefoanelor Apple va scădea în SUA, cel puțin.

Apple nu a anunțat această funcție în trecut. Doar recent, odată cu lansarea iOS 16, a menționat că această funcție nu va fi disponibilă în prima versiune a software-ului. O altă funcție care va veni mai târziu este posibilitatea de a realiza o colecție de fotografii la comun cu membrii familiei prin Shared Photo Library, în timp ce noile modele iPhone 14 vor primi funcția de comunicare prin satelit abia spre sfârșitul anului.

Alte funcții lipsă din iOS 16, care vor fi adăugate pe parcurs sunt Live Activities, Game Center SharePlay, aplicația Freeform, sau posibilitatea de a trimite chei virtuale către prieteni sau membri ai familiei. Cel mai probabil, o parte dintre acestea vor fi integrate în versiunea iOS 16.1, care va fi lansată alături de iPadOS 16.1, cândva în luna octombrie.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult