iOS 8.1.2 aduce înapoi tonurile de apel pierdute

10.12.2014
iOS 8.1.2 aduce înapoi tonurile de apel pierdute

În ciuda problemelor destul de mari pe care le-a avut la lansare, iOS 8 a devenit într-un timp foarte scurt un sistem de operare foarte stabil şi finisat. Cu toate acestea, Apple nu se mai culcă pe-o ureche şi lansează actualizări minore ori de câte ori găseşte câte o problemă care ar putea afecta funcţionalitatea dispozitivelor sale mobile. Un astfel de update este 8.1.2, disponibil acum pe toată gama de iDevice-uri cu iOS 8.

Noul iOS nu pare să aducă nici funcţionalitate nouă şi nici să repare vreo vulnerabilitate de securitate descoperită de curând. Singura problemă corectată şi semnalată pe lista oficială de schimbări este cea legată de tonurile de apel cumpărate de pe iTunes, care au dispărut subit de pe dispozitivele unora dintre utilizatori. Pentru a corecta această scăpare software, Apple a lansat versiunea 8.1.2, dar a pus la dispoziţia tuturor şi un link care ar trebui să restaureze licenţele asupra melodiilor.

Cei afectaţi nu trebuie decât să instaleze noua variantă de software fie OTA (over-the-air), fie prin intermediul iTunes şi să acceseze link-ul www.itunes.com/restore-tones pentru a fi reuniţi cu tonurile lor de apel preferate. Deşi Apple încurajează pe toată lumea să treacă la noul iOS, cei neafectaţi de această problemă nu au foarte multe motive să o facă şi pot economisi câteva zeci de minute alegând să aştepte următorul update major.

Nu este niciun secret că se lucrează de zor la iOS 8.2, aşteptat la începutul lui 2015. Acesta va adăuga compatibilitate pe iPhone şi iPad cu Apple Watch, în ciuda faptului că ceasul ar putea să întârzie până aproape de jumătatea anului viitor. De asemenea, au apărut deja referinţe la următorul update major de iOS, care va urca versiunea acestuia la 8.3. Momentan nu ştim exact ce va aduce nou, însă faptul că se schimbă prima zecimală sugerează funcţionalitate nouă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult