iOS 9.1 s-a lansat: noi pictograme emoji, stabilitate îmbunătăţită şi mai puţine bug-uri

22.10.2015
iOS 9.1 s-a lansat: noi pictograme emoji, stabilitate îmbunătăţită şi mai puţine bug-uri

La o lună de la debutul lui iOS 9 şi după două actualizări minore, avem parte de primul update major, care schimbă versiunea sistemului de operare mobil de la Apple la 9.1. Acesta vine cu o serie de îmbunătăţiri de performanţă şi stabilitate pentru aplicaţiile integrate, cât şi cu noi pictograme emoji pentru cei pasionaţi de mesaje text şi reţele de socializare. Noul software marchează şi pregătirea pentru lansarea noilor dispozitive din familia iOS precum iPad Pro şi Apple TV.

iOS 9.1 repară o serie de probleme minore pe care utilizatorii le-au întâlnit în aplicaţiile Calendar, Mail, Messages, Game Center şi Contacts. De asemenea, cei care aveau probleme cu activarea telefoanelor pe anumite reţele de telecomunicaţii ar trebui să aibă acum parte de un proces fără complicaţii. Aplicaţiile care nu porneau procesul de actualizare din AppStore au fost acum reparate, iar funcţia Live Photos a fost îmbunătăţită. Aceasta înregistra de multe ori mişcarea telefonului de jos în sus sau de sus în jos de dinainte şi după momentul fotografierii. Noul software Apple ştie să elimine aceste secvenţe automat.

La capitolul emoji, Apple a implementat peste 150 de pictograme noi, conform standardelor Unicode 7.0 şi Unicode 8.0 ale Unicode Consortium, oferind noi opţiuni de exprimare în mesaje text. Există acum câteva pictograme noi legate de mâncare precum hot dog, taco şi caşcaval, câteva gesturi ale mâinii precum „rock on” şi degetul mijlociu, noi feţe expresive, cât şi noi animale, clădiri şi articole care descriu activităţi sportive.

Noul update de iOS a venit alături de actualizări pentru WatchOS şi Mac OS X El Capitan, care au primit de asemenea acces la noile pictograme emoji. Totodată, Apple a dezvăluit că în acest moment 61% dintre dispozitivele iOS au trecut deja la versiunea 9.0, o creştere cu 10% faţă de ultimul raport.  iOS 9.1 este disponibil chiar acum pe toate dispozitivele care au primit actualizarea precedentă, fie în format OTA fie pentru update prin intermediul iTunes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult