Kaspersky Antivirus şi KIS 2009 lansate în România

02.09.2008
Kaspersky Antivirus şi KIS 2009 lansate în România

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută într-un club select din buricul Bucureştiului, Kaspersky şi-a lansat oficial în România soluţiile de securitate Kaspersky Antivirus 2009 şi Kaspersky Internet Security 2009.

Cele două produse vin cu noul motor antivirus dezvoltat de Kaspersky Lab, care permite scanarea fişierelor la viteze mult mai mari decât până acum. Conform oficialilor Kaspersk, noile versiuni ar fi de 4 ori mai rapide la scanare, iar lansarea programului la pornirea sistemului de operare s-ar face cu 40% mai repede decât versiunea anterioară.

Versiunea 2009 beneficiază şi de o nouă tehnologie de prevenire a accesului neautorizat – HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) – care permite blocarea programelor periculoase chiar şi înainte ca semnăturile acestora să fi fost adăugate în baza de date a antivirusului.

Kaspersky Internet Security 2009

KIS 2009 monitorizează continuu toate programele executate pe calculator, precum şi toate potenţialele surse de atac, inclusiv conexiunile Wi-Fi neprotejate, site-uri internet infectate şi traficul MSN şi ICQ. Noile funcţionalităţi „Analizor Securitate” şi „Configurare Browser” scanează sistemul de operare şi aplicaţiile pentru a detecta eventualele vulnerabilităţi.

„Filozofia noii generaţii de produse Kaspersky este de tip preventiv, în contrast cu abordările clasice, reactive”, spune Costin Raiu, directorul laboratorului de cercetare Kaspersky din România. „Acest principiu este mult mai eficient din punct de vedere al securităţii decât încercările de dezinfectare după ce o aplicaţie periculoasă a fost rulată. De exemplu, este mult prea târziu să dezinfectezi un sistem după ce un program spyware a furat deja datele de acces pentru un cont bancar al utilizatorului”, adaugă el.

Conferinţa de presă în sine s-a dovedit mult mai interesantă decât alte evenimente de acest gen. Orice utilizator obişnuit prezent ar fi avut multe de învăţat despre ameninţările informatice şi modul în care un antivirus modern încearcă să le combată.

Kaspersky Antivirus 2009

Urmărește Go4IT.ro pe Google News