Logitech va dezactiva toate dispozitivele Harmony Link printr-un update software

09.11.2017
Logitech va dezactiva toate dispozitivele Harmony Link printr-un update software

Utilizatorii dispozitivului Harmony Link de la Logitech vor avea parte de o surpriză neplăcută în luna martie a anului viitor, când compania va livra un update de firmware pentru dispozitiv care îl va dezactiva permanent. În ciuda faptului că actualizările software sunt realizate în general pentru a repara probleme sau pentru a adăuga funcţii, ultimul update pentru Harmony Link îl va strica permanent, iar utilizatorii nu prea au ce să facă în această privinţă, întrucât este un dispozitiv care nu funcţionează fără acces la servicii online.

Harmony Link este o variantă mai veche a soluţiei smart home de la Logitech, vânzarea „oficială” fiind oprită în anul 2015. Cu toate acestea, compania a vândut în continuare din stocul rămas, deci există utilizatori care probabil că beneficiază de un dispozitiv relativ nou cu garanţie. Din fericire pentru cei care au un Harmony Link în perioada de garanţie, aceştia îl pot schimba gratuit că noul Harmony Hub, noua generaţie a sistemului pentru smart home a companiei. Cei care nu au garanţie activă pot cere o reducere de 35% din preţul lui Harmony Hub.

Motivul pentru care Logitech va dezactiva Harmony Link este faptul că în luna martie, pe data de 16, expiră o licenţă pentru sistemul de securitate integrat în dispozitiv. Având în vedere numărul mic de utilizatori, compania a considerat că preţul licenţei nu este justificat, iar produsul este oricum în perioada „end of life”. Actualizarea software finală, care dezactivează complet toate Harmony Link, va fi realizată pentru a asigura faptul că utilizatorii nu vor rămâne vulnerabili atacurilor în cazul în care decid să păstreze dispozitivele conectate.

Chiar şi fără acest update, Harmony Link nu ar mai funcţiona după data de 16 martie, întrucât serviciul online la care se conecta pentru a oferi utilizatorilor control de la distanţă pentru dispozitivele inteligente din casă va fi de asemenea închis. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult