M-ul noului Android vine de la „Marshmallow”

18.08.2015

Google a decis că a venit momentul să dezvălui numele adevărat al noii versiuni de Android care se lansează în această toamnă. Numit până în prezent doar „Android M”, noul sistem de operare va fi cunoscut de acum înainte drept „Android Marshmallow”. Acest anunţ a venit alături de noi unelte pentru dezvoltare sub forma Android Marshmallow SDK şi o nouă variantă „preview” aproape finală.

Alături de acest anunţ a fost dezvăluită şi noua statuie Android din faţa sediului companiei, care descrie micul android verde ţinând în braţe o bezea. Marshmallow se alătură astfel altor variante de Android cu nume de „gustări” precum Cupcake, Donught, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, KitKat şi Lollipop. Acum că ştim numele noului Android, urmează speculaţiile referitoare la denumirea următoarei versiuni, care va conţine un nume care începe cu litera „n”.

Dezvoltatorii sunt încurajaţi să îşi pregătească aplicaţiile din timp pentru lansarea Android Marshmallow, însă nu este încă destul de clar dacă vom primi noul sistem de operare spre începutul toamnei sau spre sfârşitul ei, cum ne-am obişnuit în ultimii ani. Cei care au pus mâna pe versiunea de preview au dezvăluit că aceasta vine cu o nouă animaţie de pornire pentru dispozitivele care rulează varianta AOSP, realizată folosind grafică inspirată de Material Design.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult