macOS ar putea rula în curând şi aplicaţii pentru iPad

02.02.2018
macOS ar putea rula în curând şi aplicaţii pentru iPad

Posibila contopire a sistemelor de operare macOS şi iOS se discută pe internet încă de la lansarea primului iPhone, însă anul acesta Apple ar putea face primii paşi în această direcţie. În ciuda faptului că nu avem informaţii oficiale despre acest subiect, există zvonuri care sugerează că noua variantă majoră de macOS care urmează să se lanseze în toamna anului curent va permite instalarea şi rularea de aplicaţii pentru iPad.

Acest trend nu este tocmai nou. Microsoft a adoptat aplicaţiile pentru tablete, cu interfeţe de touchscreen pe desktop încă de la lansarea primei versiuni de Windows 8 şi a continuat acest trend şi pe Windows 10, cu aplicaţiile universale din Windows Store, capabile să ruleze atât pe desktop-uri, laptop-uri, tablete, smartphone-uri, cât şi pe consolele de jocuri Xbox.

Posibilitatea de a oferi acces la aplicaţii pentru mobile pe Mac ar putea uşura munca multor utilizatori care folosesc tabletele în deplasare, iar apoi când ajung la birou au probleme în sincronizarea datelor între tabletă şi computer sau pur şi simplu nu au o soluţie pentru desktop şi laptop (de exemplu Instagram este o aplicaţie exclusiv pentru dispozitive mobile). Desigur, pentru a face acest lucru posibil, Apple trebuie să modifice anumite elemente fundamentale din macOS, acesta urmând să marcheze probabil cel mai mare upgrade din ultimii zece ani.

Având în vedere că alte sisteme de operare concurente oferă deja această funcţionalitate, era şi timpul ca Apple să intre „în rând cu lumea”. Desigur, aceste informaţii sunt neconfirmate, deci va trebui să aşteptăm anunţul oficial din partea Apple în acest sens, detaliile despre noile versiuni ale sistemelor de operare macOS, iOS, tvOS şi watchOS fiind făcute de obicei la începutul verii în cadrul conferinţei WWDC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult