Maps, Calendar si Gmail cu Material Design disponibile si pe Android 4.x

11.11.2014
Maps, Calendar si Gmail cu Material Design disponibile si pe Android 4.x

În cazul în care aveţi la dispoziţie dispozitive cu Android, dar nu vreţi să aşteptaţi pentru lansarea versiunii 5.0 a sistemului de operare pentru a primi noile versiuni ale aplicaţiilor Maps, Calendar şi Gmail, există posibilitatea de a le instala chiar acum. Deşi nu se găsesc în mod oficial în Google Play Store pentru toţi utilizatorii, acestea pot fi descărcate şi instalate din alte surse.

Este vorba despre noile versiuni de Google Maps, Calendar şi Gmail, care au primit un redesign major. Google a adăugat în noile aplicaţii pentru Lollipop noua interfaţă „Material”, care schimbă atât aspectul cât şi modul în care acestea funcţionează. 

În cazul în care doriţi să acceleraţi procesul de tranziţie la noile versiuni, puteţi descărca fişierele .apk de pe servere neoficiale. Odată instalate, acestea se vor actualiza în mod normal, prin Play Store, fără a apela la alte metode complicate. Este important de menţionat faptul că aceste aplicaţii nu sunt compatibile cu toate versiunile de Android.

Aplicaţia Gmail are nevoie de Android 4.0 pentru a rula, în timp ce Calendar nu porneşte pe versiuni ale sistemului de operare mai vechi de 4.0.3. Pentru Google Maps veţi avea nevoie de 4.3, una dintre versiunile mai recente de Android. Acest lucru înseamnă că nu toate dispozitivele vor primi acces la noile variante, chiar dacă vor fi în curând disponibile în mod oficial pentru toată lumea.

Desigur, instalarea noilor aplicaţii nu este obligatorie şi nici încurajată pentru utilizatorii fără prea multă experienţă. În cazul în care doriţi să le descărcaţi, puteţi accesa link-urile de mai jos direct de pe dispozitivul pe care vor fi utilizate. Procesul de instalare este acelaşi ca în cazul instalării de aplicaţii .apk nelistate pe Play Store.

Calendar 5.0

Gmail 5.0

Maps 9.0

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult