Microsoft a achiziţionat Wunderlist

03.06.2015

Wunderlist, populara aplicaţie de tip To-Do-List, folosită de utilizatori din lumea întreagă pentru a păstra notiţe şi liste de orice fel, sincronizate automat între smartphone, tabletă şi PC-ul de acasă, tocmai a trecut în portofoliul de aplicaţii Microsoft, consolidând prezenţa companiei în sfera dispozitivelor mobile.

˝Adăugarea aplicaţiei Wunderlist în portofoliul Microsoft se potriveşte perfect cu ambiţiile noastre de a reinventa productivitatea punând în centrul atenţiei dispozitivele mobile şi serviciile cloud˝, a declarat oficialul Microsoft Eran Megiddo. Achiziţia făcută ˝demonstrează angajamentul companiei de a oferi aplicaţii de top pentru toate platformele şi dispozitive pe care clienţii noştri le folosesc pentru acces la email, calendar, mesagerie, notiţe şi liste cu lucruri de făcut˝.

Valoarea exactă a achiziţiei nu a fost dezvăluită, însă zvonurile vorbesc despre o tranzacţie de 100 – 200 milioane dolari.

Microsoft a achiziţionat Wunderlist

În afară de o mai bună integrare cu ecosistemul de servicii şi aplicaţii Microsoft, trecerea Wunderlist în portofoliul companiei din Redmond nu ar trebui să afecteze funcţionalitatea acesteia. Va exista în continuare o versiune gratuită a aplicaţiei, iar ediţiile Wunderlist Pro şi Wunderlist for Business vor putea fi achiziţionate în continuare la aceleaşi preţuri.

Potrivit fondatorului şi până acum CEO Wunderlist – Christian Reber, tranzacţia deschide noi posibilităţi pentru îmbunătăţirea funcţiilor deja existente în cadrul aplicaţiei. ˝Trecerea în echipa Microsoft ne deschide accesul la o abundenţă de tehnologii, oameni şi expertiză la care o companie mică poate doar visa˝, spune acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult