Microsoft a dezvoltat o nouă interfaţă pentru Windows 10

28.10.2019
Microsoft a dezvoltat o nouă interfaţă pentru Windows 10

Numită Windows 10X, noua interfaţă Windows pare să fie o exclusivitate pentru gama de portabile Surface Laptop 2 şi noile modele Surface X cu design dual-screen, însă noi informaţi arată că aceasta ar putea fi disponibilă şi pentru laptopuri obişnuite.

Dezvoltată pornind de la cerinţe hardware substanţial diferite, Windows 10X este o interfaţă dezvoltată cu gândul la dispozitive udual-screen, cum ar fi noua neneraţie de portabile Surface Neo. În realitate, noul design ar putea ajunge şi la portabile obişnuite cu format clamshell, nemulţumind o parte dintre utilizatorii Windows.

Concepută de la bun început pentru configuraţii cu două ecrane, Windows 10X reprezintă o extensie a  interfeţei Windows tradiţionale, potrivită pentru tablete şi dispozitive cu ecran pliabil.

Între timp, adaptată pentru cerinţele unui public mai larg, noua interfaţă Windows vine cu Start Menu, luând forma unei pagini fulls-creen în care aplicaţiile sunt găzduite după modelul Chrome OS, Android, sau macOS.

Problema este că interfaţa Windows adaptată pentru configuraţii non-desktop reaminteşte poate  prea mult de era Windows 8, când Microsoft debuta o nouă experienţă de utilizator centrată pe sfera tabletelor şi portabile echipate cu ecrane touch, în idea că toate celelalte dispozitive sunt deja depăşite.

Noua interfaţă Windows 10X ar urma să ofere mai multe posibilităţi de personalizare, cum ar fi alinierea scurtăturilor la partea din dreapta a ecranului, după modelul interfeţei desktop tradiţionale.

Fără mai multe detalii concrete, pare perfect plauzibil ca Windows 10X să fie doar un launcher suplimentar pentru interfaţa Windows 10 tradiţională, adaptată cerinţelor actuale

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult