Microsoft a oprit vânzările de licenţe de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 către producătorii de PC-uri

02.11.2016
Microsoft a oprit vânzările de licenţe de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 către producătorii de PC-uri

Microsoft vrea ca toată lumea să folosească noul său sistem de operare Windows 10, aşa că a oprit livrările de licenţe de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 către producătorii de PC-uri.

Astfel, companii precum Dell, HP sau Lenovo vor oferi în scurt timp doar computere cu sistem de operare Windows 10.

Pe una dintre paginile Microsoft apare 31 octombrie 2016 ca fiind data de la care livrările către parteneri pentru cele două versiuni de Windows au fost oprite.

Cei care deţin licenţe originale de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 le pot folosi în continuare pentru a reinstala sistemele de operare. Vânzările de licenţe Windows 7 pentru conmsumatori au fost oprite în urmă cu trei ani, iar cele de licenţe Windows 8.1 pentru retail în septembrie 2015.

Este posibil să mai apară pe piaţă câteva PC-uri noi cu cele două sisteme de operare, deoarece unii producători încă au licenţe pe care nu le-au folosit. Astfel de oferte au fost văzute recent în Australia.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult