Microsoft a primit un nou brevet pentru Inconspicuous Mode

19.01.2015
Microsoft a primit un nou brevet pentru Inconspicuous Mode

În ciuda faptului că avea deja un brevet aprobat de la începutul anului trecut pentru funcţia Inconspicuous Mode pentru telefoane mobile, Microsoft a înregistrat încă unul, care a fost aprobat în urmă cu câteva zile. Noul brevet este însă ceva mai detaliat decât cel din 2013, acoperind acum o plajă mai mare de situaţii în care un smartphone ar putea intra automat în acest mod, folosind mai mulţi senzori şi software ceva mai avansat decât era plănuit iniţial.

Chiar dacă Inconspicuous Mode nu se regăseşte încă pe platforma mobilă Windows Phone, Microsoft pare să investească multe resurse în dezvoltarea acestui software. Pe scurt, Inconspicuous Mode doreşte să fie un mod inteligent pentru trecerea unui smartphone într-un mod limitat de funcţionare, cu alerte luminoase şi sonore oprite, dar şi cu funcţionalitate limitată. Brevetul iniţial includea pornirea acestui mod folosind modulul GPS, microfonul şi camera foto a dispozitivului pentru a intui momentul oportun, însă acum, Microsoft a adăugat şi tehnologii mai noi în ecuaţie, cât şi un software mai inteligent.

Noul Inconspicuous Mode va şti să folosească şi tehnologiile NFC şi WiFi, în adiţia coordonatelor GPS şi a receptorilor audio-video, dar poate folosi şi informaţii înregistrate prin intermediul altor aplicaţii. De exemplu, dacă foloseşti smartphone-ul să cumperi bilete la film, software-ul poate să declanşeze acest mod al telefonului odată cu începerea spectacolului. De asemenea, dacă în calendar se găsesc intrări de genul „film la ora X”, telefonul va porni de asemenea acest mod de utilizare. Probabil că aceste informaţii vor colectate într-un singur loc şi apoi analizate, întrucât poţi avea bilete la film, însă dacă nu te afli în cinematograf, nu ar trebui ca telefonul să treacă automat pe modul silenţios.

Brevetul descrie şi modul în care telefonul se va comporta atunci când Inconspicuous Mode este activ. În afară de limitarea alertelor, acest mod va schimba şi felul în care telefonul se comportă. Luminozitatea ecranului va fi scăzută până aproape de limită, mesajele primite vor fi adunate sub o pictogramă care dezvăluie doar numărul lor, nu şi conţinutul şi va afişa ceasul într-un format mai mare. Motivul pentru limitarea luminozităţii este special gândită pentru momentele în care utilizatorii folosesc smartphone-urile în sala de cinema, unde display-ul strident ar putea deranja alte persoane.

Ieşirea din Inconspicuous Mode ar putea fi automată, la terminarea evenimentului sau plecarea din locul în care acesta era programat să fie pornit, dar şi manuală. Ba chiar şi activarea sa poate fi declanşată la comandă, asemeni trecerii telefonului în modul silenţios. Deşi până în prezent această tehnologie nu a fost implementată în niciun produs Microsoft, există posibilitatea ca noua versiune de Windows pentru smartphone-uri să integreze asemenea funcţionalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult