Microsoft adaugă client nativ OpenSSH sistemului de operare Windows 10

14.12.2017
Microsoft adaugă client nativ OpenSSH sistemului de operare Windows 10

După ce mai întâi a adăugat linie de comandă Bash şi comenzi Linux native în Windows 10, complet cu posibilitatea de a instala distribuţii Linux din Windows Store, Microsoft face o nouă concesie dezvoltatorilor integrând şi un client OpenSSH pentru conectarea securizată la servere Linux.

Disponibil deja ca opţiune beta în pachetul Fall Creators Update pentru Windows 10, clientul OpenSSH poate fi adăugat din secţiunea Manage Opţional Features a meniului Settings.

Odată instalat, clientul OpenSSH poate fi activat folosind comanda SSH în Windows PowerShel, urmată de adresa IP a serverului la care dorim să ne conectăm.

Prezenţa unui client nativ OpenSSH scuteşte dezvoltatorii şi administratorii web de instalarea unei aplicaţii dedicate (ex. PuTTY) pentru accesarea serverelor aflate la distanţă. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult