Microsoft adaugă funcţii noi în Windows 10 şi rezolvă problema instalării ˝pe curat„ folosind chei Windows 7/8.

Microsoft adaugă funcţii noi în Windows 10 şi rezolvă problema instalării ˝pe curat„ folosind chei Windows 7/8.

Cu număr de build 10565, noua versiune Windows 10 extinde funcţionalitatea asistentului Cortana, a web browserului Edge şi aduce modificări sistemului de licenţiere, permiţând folosirea cheilor Windows 7 şi Windows 8.1 la instalarea ˝pe curat„ a sistemului Windows 10, cu anumite condiţii.

Microsoft adaugă funcţii noi în Windows 10 şi rezolvă problema instalării ˝pe curat„ folosind chei Windows 7/8.1

Dacă pentru utilizatorii de Windows 7 şi Windows 8/8.1 lucrurile sunt cât se poate de clare, Windows 10 putând fi obţinut ca upgrade gratuit actualizând sistemul de operare deja instalat pe dispozitiv, procedura de urmat în cazul instalării ˝pe curat„, atunci când sistemul de operare anterior a fost complet îndepărtat prin formatarea partiţiei de sistem sau înlocuirea dispozitivului de stocare este mult mai puţin clară. Microsoft rezolvă această problemă modificând procedura de activare din noul build Windows 10, permiţând utilizatorilor să introducă direct cheia pentru Windows 7, 8, sau 8.1, atunci cât este solicitată în timpul procesului de instalare. Atât timp cât cheia de instalare furnizată este autentică şi a mai fost folosită pentru activarea sistemului de operare pe acelaşi dispozitiv, va fi acceptată şi la activarea copiei Windows 10 instalată ˝pe curat„, folosind suport DVD sau kit de instalare pe stick USB boot-abil.

Alternativ, cei care au instalat deja Windows 10 fără furnizarea unei chei de instalare validă pot finaliza procesul de activare accesând meniul  Settings->Update & Security->Activation, unde pot înlocui cheia de instalare furnizată anterior.

Disponibil utilizatorilor înscrişi în programul Windows Insider şi abonaţi la aşa numitul Fast Ring, cu acces timpuriu la actualizări, Windows 10 build 10565 aduce o nouă versiune a asistentului Cortana, capabil să interpreteze notiţele scrise de mână.

Spre exemplu, vom putea seta alarme prin simpla introducere a datei si orei împreună cu descrierea evenimentului respectiv, nota numere de telefon care ajung direct în agenda de contacte şi salva notiţe în formă text scriind direct pe ecranul telefonului sau al tabletei.

Web browserul Microsoft Edge a primit o nouă funcţie Tab Preview, care permite vizualizarea conţinutului paginilor prin simpla poziţionare a cursorului deasupra tab-urilor deschise în fundal. Alte optimizări au fost aduse şi pentru Start Menu.

Intrând la capitolul bug fix-uri, Microsoft a corectat o serie de probleme vizând capabilităţile de redare media, erori de afişare a interfeţei Windows Store şi procesul de actualizare a aplicaţiilor instalate din Windows Store. A fost rezolvat şi un bug în aplicaţia Xbox, care consuma prea multă memorie în unele cazuri când erau instalate jocuri pentru platforma Win32.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult