Microsoft adaugă opţiune pentru backup automat al fişierelor de pe desktop din alte locaţii, în contul OneDrive

Autor: Aurelian Mihai 17.08.2018
Microsoft adaugă opţiune pentru backup automat al fişierelor de pe desktop din alte locaţii, în  contul OneDrive

Serviciul One Drive de stocare cloud tocmai a devenit şi mai folositor, Microsoft adăugând opţiune pentru backup automat valabilă şi pentru fişiere care nu se află în folderul OneDrive.

Numită Folder Protection, setarea poate fi aplicată unor destinaţii populare ca Windows Desktop, Documents, Pictures, etc, asigurând că documentele importante la care lucrăm nu se vor pierde în eventualitatea compromiterii PC-ului cu malware sau defectarea dispozitivului de stocare.

Opţiunea Folder Protection a fost disponibilă mai întâi clienţilor Business, însă de acum este disponibilă pentru toate conturile OneDrive, inclusiv conturi personale care doar folosesc spaţiul de stocare asigurat de Microsoft în mod gratuit.

La fel ca toate fişierele păstrate în contul OneDrive, cele bifate pentru backup automat de pe Desktop sau din altă locaţie de pe hard disk sunt sincronizate automat între PC-urile autentificate pe contul respectiv. Astfel, este eliminată nevoia copierii pe suport de stocare extern, dacă se doreşte transportul fişierelor la un alt PC.

Pentru a bifa opţiunea Folder Protection pentru o locaţie anume de pe hard disk nu trebuie decât să vizităm Activity Center, folosind butonul afişat în secţiunea Tray a Windows 10, colţul dreapta jos a ecranului. De aici alegem More > Settings > Auto Save > Update folders, unde bifăm directoarele de fişiere la care dorim să facem backup automat în contul OneDrive.