Microsoft adaugă un nou „Game Mode” în Windows 10, pentru maximizarea performanţelor în jocuri

28.12.2016
Microsoft adaugă un nou „Game Mode” în Windows 10, pentru maximizarea performanţelor în jocuri

Acţionând pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, Microsoft va adăuga un mod pentru jocuri în sistemul de operare Windows 10, care odată activat va reduce aproape la zero consumul de memorie şi resurse de procesor al aplicaţiilor rămase deschise, maximizând astfel performanţele jocului aflat în prim-plan.

Noua funcţie a fost observată deja într-un build Windows 10 neoficial (14977), însă nu este funcţională deocamdată, urmând să fie oferită spre testare utilizatorilor înrolaţi în programul Windows Insider la o dată ulterioară. Probabil, noul „Game Mode” va fi parte din actualizarea oficială Windows 10 „Creators Update” pregătită pentru anul 2017.

Potrivit dezvăluirilor obţinute din surse apropiate companiei, noul mod pentru jocuri adaptează Windows 10 pentru a funcţiona asemănător sistemului de operare prezent pe consolele Xbox One, dedicând toate resursele de procesare disponibile pentru jocul rulat în modul maximizat, oferind astfel o experienţă mai cursivă chiar şi pe sisteme PC de generaţie mai veche.

Momentan, nu este clar dacă noul Game Mode va funcţiona cu toate jocurile Win32, cum ar fi cele livrate prin intermediul platformei Steam sau Origin, sau va fi o funcţie disponibilă exclusiv pentru titlurile instalate din Windows Store. Cert este că Microsoft pare să acorde din nou atenţie pasionaţilor de jocuri PC, după ani buni în care prioritatea zero au fost dispozitivele low-power (ex. tablete şi laptopuri prevăzute cu ecran touch). Pe termen ceva mai lung, ţelul companiei ar putea fi unificarea celor două platforme, Xbox şi PC, profitând de faptul că amândouă folosesc practic acelaşi sistem de operare şi o platformă hardware uşor compatibilă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult