Microsoft anunţă depăşirea pragului de 500.000 aplicaţii în Windows Phone Store şi Windows Store

17.11.2014
Microsoft anunţă depăşirea pragului de 500.000 aplicaţii în Windows Phone Store şi Windows Store

Liderii gigantului Microsoft au un nou motiv de sărbătorit, ziua de 30 septembrie 2014 marcând depăşirea barierei psihologice de 500.000 aplicaţii listate în magazinele Windows Phone Store şi Windows Store.

Potrivit unui purtător de cuvânt ale companiei din Redmond, magazinele de aplicaţii Windows Phone Store şi Windows Store pun împreună la dispoziţie un catalog de 527.000 aplicaţii. Dintre  acestea, 187.000 sunt aplicaţii din catalogul Windows Store adresate tabletelor şi PC-urilor care folosesc  interfaţa Modern UI optimizată pentru ecrane touch, iar restul de 340.000 aplicaţii sunt adresate platformei Windows Phone.

Deşi numărul anunţat pare mic în comparaţie cu oferta de aplicaţii pentru dispozitive cu Android sau iOS, saltul făcut este unul semnificativ pentru platforma Microsoft, care număra în luna august doar 300.000 aplicaţii.

Microsoft anunţă depăşirea pragului de 500.000 aplicaţii în Windows Phone Store şi Windows Store

Privind către viitor, planul Microsoft pentru aducerea celor două platforme Windows şi Windws Phone sub umbrela unui singur ecosistem de aplicaţii unificat promite să accelereze semnificativ ritmul actual, dezvoltatorii software fiind atraşi de perspectiva lansării de aplicaţii universale care să ruleze pe orice dispozitiv cu platformă Windows. Din perspectiva utilizatorilor, achiziţionarea unei aplicaţii pentru smartphone pe care să o poată folosi apoi gratuit şi pe tabletă sau PC nu poate fi decât un lucru bun. Anunţată deja de Microsoft, schimbarea pregătită pentru momentul lansării Windows 10 va aduce contopirea magazinelor Windows Phone Store şi Windows Store, cu efectul echilibrării ofertei de aplicaţii între cele două categorii de dispozitive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video