Microsoft anunță transformarea Office în Microsoft 365, va oferi noi versiuni doar pe bază de abonament

13.10.2022
Microsoft anunță transformarea Office în Microsoft 365, va oferi noi versiuni doar pe bază de abonament

Office, unul dintre cele mai vechi brand-uri de software din lume și unul dintre cele mai profitabile pentru Microsoft, va dispărea în curând. Compania a anunțat că va integra Microsoft Office în familia de produse Microsoft 365 pe bază de abonament, iar schimbarea va veni destul de curând. Deja Office 365 a fost transformat în Office 365 în urmă cu doar câțiva ani, iar acum Microsoft Office de sine stătător nu va mai exista în afara versiunilor mai vechi.

Microsoft Office va fi complet integrat în abonamentele Microsoft 365

Practic, Microsoft anunță o trecere la servicii pe bază de abonament, ceva ce s-a dovedit a fi foarte profitabil în ultimii ani. Toate aplicațiile Microsoft Office, de la Word, Excel și Power Point, până la Outlook, Loop, Clipchamp, Stream și noul Designer, vor fi integrate complet în Microsoft 365. În consecință, aplicația Office de mobil și portalul Office.com vor fi schimbate în curând pentru a marca această modificare de strategie.

Office.com va fi schimbat în noiembrie, în timp ce o nouă aplicație Microsoft 365 va înlocui aplicația Office de pe iOS și Android în luna ianuarie. Aceasta promite o nouă interfață și noi funcții, cât și posibilitatea de îmbunătățiri și capabilități noi adăugate în timp sub formă de actualizări.

Microsoft Office va mai rămâne însă la vânzare în versiunea Office 2021 și în cadrul planurilor Office LTSC, însă aceasta va fi, cel mai probabil, ultima versiune de Office „standalone”, din afara pachetului Microsoft 365. Noile capabilități lansate prin actualizări incrementale sau chiar generaționale, vor veni către abonați automat.

În timp ce abonamentele Microsoft 365 vin și cu alte avantaje, precum stocare în cloud-ul OneDrive, sincronizare între dispozitive și acces la cele mai noi actualizări mai rapid, mulți utilizatori nu au nevoie de toate acestea, dorind doar să folosească o suită software de birou simplă și performantă. Pentru aceștia, singura soluție va rămâne Office 2021, sau alternative ieftine sau gratuite precum OpenOffice, și Google Docs.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult