Microsoft anunţă Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft anunţă Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft a dezvăluit în cadrul conferinţei Build 2017 primele detalii despre următoarea actualizare majoră pentru Windows, denumită Windows 10 Fall Creators Update.

Disponibilă spre finalul acestui an, Fall Creators Update promite experienţe noi pentru utilizatorii Windows 10: un nou concept pentru designul interfaţei, experienţe creative care vor putea fi portate de pe Windows pe iOS şi Android, noi aplicaţii disponibile în Windows Store, instrumente dedicate dezvoltatorilor şi primul sistem de realitate mixtă, Windows Mixed Reality, care permite controlul mişcării fără nevoia de senzori adiţionali externi.

Am conceput Windows 10 cu scopul de a stimula creativitatea din noi toţi,” a spus Terry Myerson,  vicepreşedinte executiv Windows Devices Group, Microsoft. „Suntem încântaţi să oferim clienţilor noştri posibilitatea de se bucura de noile caracteristici ale actualizării Windows 10 Fall Creators Update, care va stimula experienţe inovatoare, va aduce un design modern şi unitar pentru experienţele multi-dispozitiv şi va uşura dezvoltatorilor crearea următoarei generaţii de aplicaţii.”

Fluent Design System  – un nou concept pentru designul interfaţei

Microsoft Fluent Design System va oferi experienţe multi-dispozitiv şi interacţiuni intuitive, armonioase, şi cu un grad ridicat de interactivitate. Pentru dezvoltatori, sistemul Fluent Design este conceput astfel încât să permită crearea unor aplicaţii mai expresive şi memorabile, care să funcţioneze pe o gamă variată de dispozitive, prin moduri diverse de interacţiune.

Microsoft Graph

Experienţele din Windows pot fi portate pe iOS şi Android folosind Microsoft Graph, un cadru inteligent care înlesneşte conexiunea dintre utilizatori, conversaţii, proiecte şi conţinut, utilizând platforma Microsoft Cloud, şi asigură fluiditatea experienţelor între dispozitive cu Windows, iOS şi Android.

Windows Story Remix:  Un nou mijloc de a edita fotografii şi video

Dezvoltat în .NET şi distribuit în Windows Store ca Universal Windows Application, Windows Story Remix utilizează  tehnologii de inteligenţa artificială şi algoritmi deep learning pentru a organiza şi folosi fotografiile şi clipurile video de pe mai multe dispozitive pentru a compune „poveşti” cu ajutorul lor. Story Remix utilizează amintiri, fotografii şi clipuri video pentru a crea o experienţă narativă cu coloană sonoră, teme grafice şi efecte cinematografice. Utilizatorii pot crea, de asemenea, experienţe de realitate mixtă adăugând obiecte 3D în fotografii sau clipuri video pentru a spune o poveste într-un mod inedit sau pot utiliza fotografiile sau clipurile video ca fundal, pe care pot desena cu Windows Ink.

Windows ca mediu propice pentru toţi dezvoltatorii

Microsoft îşi propune să transforme Windows şi Visual Studio într-o soluţie potrivită pentru toţi dezvoltatorii, nu doar pentru aplicaţiile dezvoltate în Windows, ci şi pentru aplicaţiile dezvoltate de pe oricare altă platformă sau dispozitiv.

Windows Mixed Reality

Microsoft pregăteşte primul sistem de realitate mixtă pentru controlul mişcării care nu necesită senzori adiţionali în cameră 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult