Microsoft colaborează cu dezvoltatorul Canonical pentru a aduce experienţa Ubuntu Linux pe Windows 10

Microsoft colaborează cu dezvoltatorul Canonical pentru a aduce experienţa Ubuntu Linux pe Windows 10

Într-o mişcare neaşteptată, Microsoft şi dezvoltatorul Ubuntu vor colabora pentru a integra funcţionalitatea celebrei distribuţii Linux cu sistemul Windows 10.

Aparent, nu este vorba de simpla instalare a distribuţiei Linux în mod dual-boot, sau în maşină virtuală, ci de contopirea celor două sisteme de operare într-unul singur. Astfel Ubuntu va rula folosind librăriile API native sistemului Windows 10, păstrând însă interfaţa Unity şi uneltele specifice platformei Linux – lina de comandă Bash, respectiv setul CLI tools (make, gawk şi grep).

La o primă impresie poate părea ciudat. De ce ar vrea cineva să aibă interfaţa şi aplicaţiile Ubuntu Linux , un sistem de operare oferit sub licenţă Open Source şi complet gratuit, rulând pe un nucleu Windows 10? Aparent, Canonical şi Microsoft vin cu această iniţiativă în sprijinul dezvoltatorilor care doresc să folosească în paralel aplicaţii pentru ambele platforme, nu utilizatori obişnuiţi de PC-uri desktop.

Citeşte şi Cum obţii Windows 10 – download şi instalare de pe stick USB

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult