Microsoft confirmă data de lansare Windows 11

31.08.2021
Microsoft confirmă data de lansare Windows 11

Microsoft a anunțat data de lansare Windows 11, însă nu toată lumea va putea instala noul OS încă de la debut.

Microsoft confirmă lansarea Windows 11 pentru data de 5 octombrie 2021, noul OS fiind livrat ca un upgrade gratuit pentru toți posesorii de licențe Windows 10 valide, cu o condiție. Astfel, dacă în trecut compania americană nu se dădea în lături de la aproape nimic pentru a-și vedea noua versiune de Windows instalată pe cât mai multe PC-uri, de data aceasta procesul de „selecție” este unul exclusivist, doar configurațiile de ultimă generație primind acces oficial.

windows 11

Strategia trasată de Microsoft prevede ca doar PC-urile noi, compatibile, să primească acces pentru instalarea Windows 11 „pe curat”, chiar și folosind chei de licență intenționate inițial pentru Windows 10.

„În urma lecțiilor avute cu Windows 10, vrem să ne asigurăm că vă oferim utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă”, explică Aaron Woodman, director general de marketing Windows al Microsoft. „Ne așteptăm ca tuturor dispozitivelor eligibile să li se ofere upgrade gratuit la Windows 11 până la mijlocul anului 2022”.

Pentru PC-uri existente, compatibile, upgrade-ul la Windows 11 va fi activat în mod incremental, apărând în mod spontan cu o notificare Windows Update, sau la folosirea utilitarului PC Health Check (momentan retras).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult