Microsoft confirmă oficial Windows Blue, drept succesor pentru Windows 8

21.03.2013
Microsoft confirmă oficial Windows Blue, drept succesor pentru Windows 8

Microsoft lucrează deja la un succesor pentru sistemul de operare Windows 8, referit sub numele de cod Windows Blue. Prezentat ca un upgrade pentru actualul sistem de operare, Windows Blue va încerca să apropie produsele Windows 8 şi Windows Phone în direcţia formării unei platforme unificată, cu acces la pachetul de servicii online oferit de Microsoft.

Microsoft confirmă oficial Windows Blue, drept succesor pentru Windows 8

Altfel spus Windows Blue se vrea a fi precursorul unui sistem de operare universal, care să poată fi utilizat atât pe telefonul mobil, dar şi tablete sau laptop-uri cu ecrane touch.

Pentru actualii utilizatori Windows 8, upgrade-ul la versiunea Windows Blue va aduce o serie de funcţii utile şi aplicaţii noi, dintre care una chiar a fost prezentată de echipa Microsoft Research cu ocazia evenimentului TechFest.

Fresh Paint este o aplicaţie de editare imagine pentru Windows Blue, adaptată pentru interacţiunea prin ecrane touch. Noua versiune oferă un mediu de lucru numit watercolor şi permite importarea mai multor poze în schiţa la care lucrăm, amestecând imaginile ca şi cum ar fi proaspăt vopsite. Suplimentar, putem da frâu liber imaginaţiei folosind setul de unelte şi filtre puse la dispoziţie de aplicaţie.

Potrivit afirmaţiilor lui Eric Rudder, şef al diviziei Technical Strategy, Microsoft continuă investiţiile în activităţi de cercetare şi dezvoltare, într-o direcţie ce extinde suportul touch. Altfel spus, Windows Blue continuă în direcţia aleasă deja pentru Windows 8, încercând să ofere cât mai multe facilităţi care pun în valoare avantajele ecranelor touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult