Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8

12.03.2013
Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8

Microsoft este pe cale să activeze suportul pentru redarea de conţinut Flash pentru toate dispozitivele cu sistem Windows 8 şi Windows RT care folosesc web browser-ul Internet Explorer 10.

Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8

Luată cu o întârziere de câteva luni după lansarea Windows 8, măsura va deschide suportul Flash pentru majoritatea website-urilor care folosesc astfel de conţinut. Potrivit companiei, verificările desfăşurate în lunile trecute de la lansarea Windows 8 au arătat că majoritatea website-urilor care includ conţinut Flash sunt compatibile cu noua interfaţă pentru ecrane touch şi dau rezultate bune la testele de performanţă şi autonomia bateriei. Excepţiile rămase în lista neagră cu website-uri incompatibile Windows 8 vor putea fi accesate ca şi până acum, lipsind însă suportul Adobe Flash.

Modificarea făcută cu ajutorul unui pachet de actualizare livrat prin serviciul Windows Update va afecta atât varianta desktop a Internet Explorer 10, cât şi ediţia optimizată pentru ecran touch. După actualizare, toate dispozitivele cu sistem Windows 8 şi Windows RT vor reda în mod automat conţinut flash, atunci când acesta este prezent în paginile web pe care le răsfoim. Trebuie ştiut că excepţiile menţionate în lista de website-uri incompatibile sunt valabile doar pentru ediţia compatibilă cu ecrane touch a IE 10 şi tabletele cu Windows RT, varianta desktop Internet Explorer 10 nefiind afectată.

Spre deosebirea de alte platforme, versiunea pentru Windows 8 a plugin-ului Flash a fost optimizată ţinând cont de mai multe criterii stricte, cum ar fi performanţa la rulare şi autonomia bateriei, stabilitate, securitate şi compatibilitatea cu ecrane touch. Modificările făcute în colaborare cu Adobe – deţinătorul tehnologiilor Flash – sunt substanţiale, permiţând Microsoft să adapteze Internet Explorer 10 pentru funcţionarea cu ecrane touch, astfel încât 96% dintre website-urile testate să poată reda fără probleme conţinut flash.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult