Microsoft Edge va avea generator de parole și sistem de alertă pentru parolele compromise

22.01.2021
Microsoft Edge va avea generator de parole și sistem de alertă pentru parolele compromise

Călcând pe urmele rivalului Chrome, Microsoft Edge va avea opțiune pentru generarea automată de parole sigure și sistem de alertare care va avertiza utilizatorii dacă unul sau mai multe dintre conturile salvate au fost vizate de atacuri informatice, propunând schimbarea parolei.

Ajungând tot mai mult din urmă rivalul Chrome, browserul Edge a primit o actualizare importantă, care aduce și alte îmbunătățiri cum ar fi funcție Sleep pentru tab-urile rămase nefolosite, un set de icon-uri reproiectat și un nou sidebar.

Microsoft Edge

Generatorul de parole integrat se va activa de fiecare dată când încerci să alegi sau să schimbi parola unui cont de utilizator, browserul web propunând folosirea unui șir de caractere generat aleatoriu, mult mai greu de „ghicit” chiar și folosind aplicații specializate pentru spart parole. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe sugestia oferită pentru a o prelua în formularul web. Desigur, poți alege și să introduci o parolă aleasă de tine, dacă încă preferi metoda „clasică” .

Parola autogenerată este salvată în browser și sincronizată automat pe toate dispozitivele asociate contului Microsoft. Colecția de parole poate fi sincronizată și în alte browsere web (ex. Chrome) folosind opțiunea Import, astfel că reamintirea parolelor auto-generate nu va fi niciodată o problemă.

Un alt instrument util pe care Microsoft l-a adăugat browserului Edge este sistemul integrat de alertă pentru parole potențial compromise. Numită Password Monitor, noua funcție verifică periodic dacă conturile salvate se regăsesc pe o listă de servicii web potențial compromise în atacuri informatice, solicitând după caz înlocuirea parolei.

Microsoft Edge

Totodată, Microsoft face mai ușor de gestionat permisiunile acordate site-urilor web, cum ar fi locație, cameră web și microfon. În plus, există și o opțiune separată pentru ștergerea cookie-urilor livrate de alte site-uri decât cele direct vizitate, ocolindu-le pe cele de care depinde păstrarea anumitor setări și buna experiență la navigare web. Tot pentru limitarea practicilor abuzive de urmărire a sesiunilor web, Edge oferă acum și un mod „strict” pentru blocarea monitorizării la folosirea sesiunilor de navigare InPrivate.

Microsoft Edge primește, de asemenea, capabilități Secure DNS pentru comutarea conexiunilor în sistem DNS-over-HTTPS, dacă furnizorul ISP permite acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult