Microsoft este pe cale să întrerupă suportul pentru Windows XP şi Office 2003

Microsoft este pe cale să întrerupă suportul pentru Windows XP şi Office 2003

Microsoft a anunţat că nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare Windows XP şi pachetul de aplicaţii Office 2003, îndemnând utilizatorii care încă le folosesc să treacă la versiuni mai noi ale acestor produse.

Microsoft este pe cale să întrerupă suportul pentru Windows XP şi Office 2003

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 8 aprilie 2014, ceea ce înseamnă că utilizatorii Windows Xp şi Office 2003 au mai puţin de un an rămas la dispoziţie pentru upgrade. Cei care încă vor folosi aceste produse şi după termenul limită impus de Microsoft nu vor mai avea acces la serviciul de suport tehnic asigurat de companie şi nici patch-uri pentru remedierea problemelor de securitate nou descoperite.

Potrivit Microsoft, migrarea de la Windows XP către o platformă modernă cum este Windows 7 sau Windows 8 va aduce beneficii importante pentru infrastructura IT a companiilor, lăsând loc pentru expansiune şi integrarea unor tehnologii viitoare. În timp ce Windows 7 este recomandat pentru viteză, fiabilitatea şi siguranţa oferită, Microsoft propune Windows 8 drept alternativa modernă pentru mediul de afaceri, ce îmbunătăţeşte calităţile Windows 7.

Lansat în luna octombrie 2001 şi ajuns acum la o vârstă venerabilă, Windows XP se bucură încă de un număr apreciabil de utilizatori, în ciuda problemelor cauzate de securitatea îndoielnică pe care o oferă şi setul de facilităţi învechit. Lăsând la o parte costurile legate de achiziţionarea unor sisteme de calcul adecvate pentru Windows 7 şi beneficiile deloc neglijabile aduse la capitolul securitate, anunţul Microsoft privind oprirea suportului tehnic pentru Windows XP şi Office 2003 este un ultim semnal de alarmă adresat mediului de afaceri, anunţând nevoia pentru schimbare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult