Microsoft face o ajustare minoră în web browserul Edge, dar benefică pentru reducerea consumului bateriei

08.04.2016
Microsoft face o ajustare minoră în web browserul Edge, dar benefică pentru reducerea consumului bateriei

Reclamele şi animaţiile care folosesc tehnologii Adobe Flash nu vor mai reda automat în paginile deschise cu Microsoft Edge, atunci când laptopul sau tableta cu Windows 10 nu este alimentată din adaptorul AC, încărcarea procesorului fiind astfel mult redusă, cu efecte benefice asupra consumului bateriei.

Schimbarea nu va afecta şi alte forme de conţinut dinamic, cum sunt clipurile You Tube redate în mod autoplay şi jocurile interactive care reprezintă obiectul central al unei pagini. În schimb, animaţiile Flash clasificate drept „conţinut periferic” vor rula doar dacă interacţionăm dând click pe acestea.

Noul sistem pentru gestionara conţinutului Adobe Flash va fi prezent în browserul Edge din această vară, odată cu lansarea pachetului Windows 10 Anniversary Update.

Totuşi, trebuie spus că auto-oprirea animaţiilor flash atunci când dispozitivul funcţionează pe baterie nu este o noutate, strategia fiind aplicată încă de anul trecut în web browserul Chrome, respectiv Safari prin activarea modului Power Save. Mai mult, între timp Google a eliminat complet suportul pentru reclame Flash din web browserul Chrome, până şi dezvoltatorul Adobe sugerând abandonarea tehnologiilor Flash pentru alternative moderne, cum este setul de tehnologii HTML5. 

Citeşte si Adobe confirmă o vulnerabilitate gravă în plugin-ul Flash şi recomandă dezinstalarea acestuia

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult