Microsoft, implicată într-o anchetă ce vizează piaţa din România

20.03.2013
Microsoft, implicată într-o anchetă ce vizează piaţa din România

Compania Microsoft este anchetată în Statele Unite în legătură cu o posibilă mituire a unor oficiali din mai multe ţări. Aceştia ar fi primit bani de la parteneri Microsoft în schimbul semnării unor contracte de achiziţii software. Primele probleme au apărut în China, unde un informator ar fi primit recomandări de la reprezentanţi Microsoft ca să mituiască oficiali chinezi. Ancheta include însă şi acuzaţii similare venite din Italia şi România.

Guvernul american va verifica dacă partenerii Microsoft din România au oferit mită pentru semnarea unui contract cu Ministerul Comunicaţiilor. Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat pentru Wall Street Journal că acuzaţiile sunt incompatibile cu activităţile instituţiei şi că funcţionarii Ministerului nu cunosc aranjamentele de afaceri pe care le are Microsoft cu partenerii săi.

Microsoft, anchetată de autorităţile federale americane

Vicepreşedintele Microsoft, John Frank a declarat că tratează cu seriozitate toate suspiciunile şi va coopera deplin cu autorităţile federale americane în această anchetă. Este foarte posibil ca Microsoft să aibă în desfăşurare o anchetă internă în legătură cu aceste acuzaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News