Microsoft oferă scanare antivirus gratuită în browserul Chrome

19.04.2018
Microsoft oferă scanare antivirus gratuită în browserul Chrome

Windows Defender tocmai a devenit mai prietenos cu browserul Chrome, Microsoft punând la dispoziţie o extensie care asigură scanarea în timp real a site-urilor accesate, blocând ameninţările cu malware şi 99% dintre atacurile de tip phishing.

Mulţumită îmbunătăţirilor aduse de Google de-a lungul timpuluui, web browserul Chrome ofertă protecţie destul de bună împotriva viruşilor şi alte ameninţări existente în mediul online. Cu toate acestea, pentru protecţie completă este necesară folosirea unui produs antivirus dedicat, capabil să detecteze în timp real majoritatea tipurilor de malware aflate în circulaţie.

Disponibil gratuit utilizatorilor Windows 10, soluţia Windows Defender a demonstrat deja că poate fi un bun înlocuitor pentru produsele antivirus comerciale.

Pornit ca un serviciu cu funcţionalitate de bază menit să asigura un minim de protecţie până la achiziţionarea unui produs antivirus mai sofisticat, Windows Defender creşte încet dar sigur în complexitate, ultima adiţie în arsenalul său fiind o extensie care permite funcţiilor de scanare direct în browserul Chrome.

Deşi folosirea sa nu este obligatorie pentru a beneficia de protecţie antivirus, noua extensie Windows Defender promite să crească eficienţa filtrului anti-phishing de la aproximativ 87%, cât oferă browserul Chrome în mod nativ, la peste 99%.

Disponibilă deja pentru utilizatorii Microsoft Edge, protecţia suplimentară obţinută prin folosirea extensiei Windows Defender nu ar trebui să aibă un impact prea mare asupra performanţelor resimţite, avantajele obţinute la partea de securitate fiind mai importante.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult