Microsoft Office 15 – eleganţă şi o mai bună productivitate

07.03.2012
Microsoft Office 15 - eleganţă şi o mai bună productivitate

Având drept referinţă interfaţa Metro din Windows 8, Microsoft a remodelat interfaţa noului Office 15, ţintind către un aspect elegant şi mai multă uşurinţă în utilizare.

Microsoft Office 15

Pe cât posibil, compania a încercat să obţină aceste calităţi fără a compromite flexibilitatea caracteristică suitei Microsoft Office, apreciată de utilizatorii avansaţi, ba chiar a adăugat unele facilităţi noi. Spre exemplu, componenta Microsoft Word 15 include un mod de lectură a documentelor numit Read Mode, ce înlătură din interfaţă toate elementele care ar putea incomoda sau distrage atenţia utilizatorului, lăsând spaţiul liber pentru afişarea a cât mai multe coloane de text.

Microsoft Office 15 - interfaţa Word 15

Tot în Word 15 găsim şi o funcţie numită Object Zoom, prin care putem face zoom în imagini şi obiectele inserate în text folosind dublu click (sau dublu tap pe ecranul touch). Obiectele şi paragrafele pot fi compactate sau expandate cu un singur click, lăsând astfel vizibile doar porţiunile cele mai relevante de text.

Microsoft Office 15 - noi tipuri de fişiere

Alte îmbunătăţiri aduse de această dată componentei Excel au rolul de a uşura vizualizarea tabelelor de foarte mari dimensiuni şi ajutarea utilizatorilor în a găsi moduri noi şi interesante pentru prezentarea datelor, simplificând modul în care formatăm grafice şi diagrame.

Microsoft Office 15 - suport pentru prezentări online

Aşa cum era de aşteptat, PowerPoint 15 devine mult mai prietenos cu ecranele touch şi suportă acum în mod nativ formatul 16:9.

Microsoft Office 15 - Outlook

Microsoft Outlook 15 primeşte o aşa numită Peeks feature, prin care putem inspecta agenda de activităţi, detaliile salvate pentru contactele din agendă sau gestiona diverse activităţi. Printre altele, utilizatorii Outlook vor putea verifica prognoza meteo înainte de a accepta sau respinge cererile de întâlnire primite.

Microsoft Office 15 - One Note

Şi componenta One Note trece la interfaţa Metro, primind suport pentru auto-actualizarea listei de fişiere, suport pentru lucrul cu tabele, compatibilitate cu ecrane touch şi funcţie Resume Reading.

Microsoft Office 15 - funcţie de sincronizare

Aşa cum se prezintă acum, Office 15 este o revizie majoră pentru suita Microsoft Office, dusă într-o direcţie ce ţinteşte spre mai multă eleganţă şi îmbunătăţirea productivităţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News