Microsoft Paint, celebrul program de editat poze, nu dispare – cum va putea fi găsit şi instalat

Microsoft Paint, celebrul program de editat poze, nu dispare - cum va putea fi găsit şi instalat

Anunţul cum că Microsoft ar urma să înlăture aplicaţia Paint, veche de peste 30 de ani, din sistemul de operare Windows a stârnit îngrijorarea celora care preferă să aibă acest instrument la îndemână pentru editarea ocazională a imaginilor, sau alungarea momentelor de plictiseală. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa.

Etichetată cu statutul „deprecated”, aplicaţia MS Paint nu va dispărea pur şi simplu, familiarul program de editat poze putând fi instalat ca aplicaţie opţională din Microsoft Store. Măsura a fost luată pentru a face loc unei alternative moderne, numită Paint 3D.

După cum spune şi numele, Paint 3D este un înlocuitor MS Paint care include capabilităţi 3D, utilizatorii putând insera machete 3D dintr-o selecţie predefinită, desena şi edita imagini cu minim de efort, rezultatul putând fi admirat pe ecranul monitorului sau folosind un headset VR.

Cât despre MS Paint, aplicaţia a încetat de mult timp să mai fie o alegere populară pentru editare imagine, încât foarte puţini nostalgici îi vor simţi cu adevărat lipsa. Momentan, statutul „deprecated” indică doar oprirea eventualelor actualizări şi îmbunătăţiri, aplicaţia urmând să rămână disponibilă pentru instalare încă mult timp de acum înainte. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult