Microsoft pare să renunţe deja la numele Windows Phone

15.09.2014
Microsoft pare să renunţe deja la numele Windows Phone

Staya Nadella, noul CEO Microsoft, a anunţat în cursul verii că platformele Windows şi Windows Phone vor fuziona în viitorul apropiat, odată cu lansarea următoarei versiuni majore a sistemului de operare. Se pare că tranziţia va fi destul de lină, întrucât brandingul pentru dispozitive mobile deja renunţă la denumirea „Phone”, în favoarea „Windows”.

Zvonurile spun că în prima parte a anului 2015, Microsoft va lansa Windows 9, alături de o variantă nouă de Windows pentru platforme mobile, rezultată din contopirea Windows RT cu Windows Phone. Având în vedere că acelaşi sistem de operare ar rula şi pe telefoane şi pe tablete, denumirea „Phone” nu ar mai fi descris cu acurateţe funcţia pe care o îndeplineşte.

Primul dispozitiv care pare să beneficieze de brandingul „Windows” este telefonul GOFone GF47W, produs de compania britanică My Go. Acesta nu a fost încă dezvăluit în mod oficial, însă site-ul său oficial este online şi include o imagine cu spatele dispozitivului care nu conţine denumirea „Windows Phone” sau logo-ul platformei mobile. În locul acesteia vedem un simplu „Windows” cu logo-ul Windows 8. Specificaţiile dispozitivului sugerează că acesta va fi livrat cu Windows Phone 8.1 preinstat, deci nu va fi un telefon din generaţia Windows 9, în ciuda brandingului nou.

Cu toate acestea, noile informaţii despre platforma mobilă de la Microsoft contrazic declaraţiile făcute de Nadella în urmă cu doar câteva luni, care spunea că „acelaşi Windows va rula pe dispozitive cu ecrane de orice mărime”. Separarea platformei pentru PC de cea mobilă va cauza în continuare incompatibilitate între aplicaţii şi probabil va sugera lipsa interfeţei de tip „desktop” de pe astfel de dispozitive.

Microsoft încă nu a anunţat schimbarea brandingului şi nici nu a dezvăluit în mod oficial planurile pentru viitorul Windows Phone şi Windows RT, sau dacă acestea vor fi într-adevăr contopite într-un singur sistem de operare mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult