Microsoft pregăteşte pachetul low-cost Office Albany

Microsoft pregăteşte pachetul low-cost Office Albany

Veşti bune pentru persoanele ce folosesc software legal, dar care nu se scaldă în dolari: Microsoft a confirmat existenţa pachetului Office low-cost cu nume de cod “Albany”. Mai mult, managerul de producţie (Bryson Gordon) a declarat că gigantul din Redmond va lăsa Office “Albany” beta pe mâna testerilor, iar spre sfârşitul anului utilizatorii se vor bucura direct de versiunea finală.

Deşi când spui low-cost te gândeşti de obicei şi la ceva compromisuri, Microsoft vrea să vină cu o ofertă cât de poate de serioasă şi atractivă. Suita Office “Albany” va cuprinde o gamă largă de aplicaţii, de la nelipsitele Word, Excel şi Powerpoint, până la suport pentru sharing online similar cu Google Docs (inclusiv photo-sharing), e-mail, chat şi chiar securitate (antivirus şi firewall).

Aplicaţiile vor putea fi achiziţionate separat, dar instalarea se va face cu ajutorul unui soft ce le va unifica. Preţul nu a fost încă stabilit pentru că Microsoft se gândeşte ca pachetul Office “Albany” să fie oferit pe bază de contract (lunar sau anual). Personal, nu agreez deloc ideea.

Microsoft Office Logo