Microsoft pregăteşte Windows 8.1 Update 2 (update)

Microsoft pregăteşte Windows 8.1 Update 2 (update)

Update: Microsoft a anunţat oficial că va oferi o actualizare pentru sistemul de operare Windows 8.1, însă aceasta nu va fi de anvergura celei din luna aprilie a acestui an şi nici măcar nu va avea o denumire. Conform articolului publicat pe blogul oficial Windows, compania va oferi actualizări mai mici la intervale mai scurte de timp şi nu va mai lasa actualizări de anvergură.

Conform anunţului Microsoft, actualizarea din data de 12 august va aduce un control îmbunătăţit pentru touchpad-uri (double tap, drap şi right click), va permite utilizarea unui PC ca receptor Miracast şi va îmbunătăţi modul de autentificare cu serviciul Sharepoint Online. Lista de noutăţi este redusă şi net inferioară celei din aprilie, însă ritmul mai rapid de dezvoltare promis de Microsoft ne-ar putea aduce noutăţi la intervale mai scurte de timp.


Microsoft pregăteşte livrarea unui nou pachet de actualizare gratuit pentru sistemul de operare Windows 8.1. Referit intern cu denumirea „August update”, acesta va fi o actualizare opţională adusă pentru corectarea anumitor probleme descoperite până acum de companie.

Disponibil începând cu data de 12 august, Windows 8.1 Update 2 va fi probabil ultima actualizare importantă adusă platformei Windows 8 înainte de lansarea următoarei versiuni Windows, cu nume de cod Threshold. Aparent, doar un update minor, pachetul va aduce doar modificări sub capotă, îmbunătăţind funcţionarea platformei Windows.

Reîntoarcerea Star Menu, amânată pentru Windows 9

Cât despre reintroducerea Start Menu într-o formă complet funcţională şi modernă, se pare că Microsoft va păstra acest atu pentru Windows 9, transformând unul din motivele eşecului Windows 8 în punct forte pentru promovarea lui Windows 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult