Microsoft pregăteşte Windows 9, dar între timp ar putea readuce Start Menu în Windows 8.1

Microsoft pregăteşte Windows 9, dar între timp ar putea readuce Start Menu în Windows 8.1

Motivat de progresul sub aşteptări de care se bucură actualul sistem Windows 8.1, Microsoft lucrează la un pachet de actualizare ce ar trebui să remedieze o parte din aspectele pentru care Windows 8 a fost aspru criticat de către public. Însă adevăratele schimbări sunt păstrate pentru Windows 9, o revizie majoră adusă platformei Windows despre care vom afla primele detalii la conferinţa Microsoft Build 2014.

Windows 9, lansat oficial în luna aprilie 2015

Lista completă a noutăţilor incluse de Microsoft în pachetul Update 1 pentru Windows 8.1 nu este cunoscută. Zvonurile vorbesc despre introducerea unui nou sistem de gestionare a aplicaţiilor Windows 8 native, care permite rularea acestora în ferestre separate direct în modul desktop tradiţional. Schimbarea ar trebui să uşureze modul în care schimbăm între aplicaţiile deschise, facilitând totodată utilizarea mai eficientă a spaţiului disponibil pe ecran.

Mult regretatul Start Menu îşi va face şi el apariţia în Windows 9, sau chiar mai devreme printr-o actualizare adusă sistemului Windows 8.1. Nu este clar dacă aceasta este chiar pachetul Update 1 pregătit pentru această primăvară, sau o nouă actualizare (Update 2) pregătită pentru a doua jumătate a acestui an.

Aflat acum în etapa finală de planificare, Windows 9 este adus la linia de start cu ocazia conferinţei Build 2014, unde sunt prezentate planurile de viitor ale companiei din Redmond şi schimbările ce ar trebui să facă din noul OS un produs de succes. Mai departe vor fi parcurse 3 etape majore (Milestones), la capătul cărora vor fi detaliate progresele făcute şi eventual puse la dispoziţia publicului versiuni Windows 9 de test. Dacă nu apar alte întârzieri, Windows 9 va atinge stadiul RTM înainte de jumătatea anului viitor, având parte de lansarea oficială în luna aprilie 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult