Microsoft prezintă noutăţile din Windows 8.1 înaintea lansării versiunii Public Preview

05.06.2013
Microsoft prezintă noutăţile din Windows 8.1 înaintea lansării versiunii Public Preview

Microsoft a confirmat dejaWindows 8 va face saltul la versiunea 8.1 undeva în cursul acestei veri, actualizarea urmând să fie gratuită şi să aducă diverse îmbunătăţiri. Până la apariţia versiunii Preview publice, care va fi prezentată şi lansată pe 26 iunie în cadrul conferinţei BUILD 2013, compania a oferit un scurt tur al noilor opţiuni.

După cum se remarcă din prezentare, Windows 8.1 va aduce un ecran de Start îmbunătăţit, care include Live Tiles cu mai multe dimensiuni, mai multe opţiuni pentru alegerea fundalului, inclusiv a unei imagini, posibilitatea de selectare şi mutare a mai multor Live Tiles în acelaşi timp, accesul mai rapid la lista de aplicaţii şi un mod superior de lucru cu mai multe aplicaţii Modern UI deschise în Snap View.

Pe lista schimbărilor se mai remarcă opţiune pentru căutare, care este mai puternică şi are o interfaţa nouă, integrarea nativă cu serviciul de stocare cloud SkyDrive sau  afişarea imaginilor în Lock Screen într-o ramă foto virtuală. Doritul buton Start îşi face şi el apariţia pentru scurt timp la minutul 2:13, însă prezentarea Microsoft nu ne arată şi modul lui de funcţionare, însă este aproape sigur că acesta va fi doar o cale rapidă de acces către ecranul Start. Mai multe detalii vom afla însă pe 26 iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News