Microsoft recomandă să lăsăm PC-ul pornit până la 8 ore, pentru a primi toate actualizările Windows

06.02.2022
Microsoft recomandă să lăsăm PC-ul pornit până la 8 ore, pentru a primi toate actualizările Windows

În mod aparent inexplicabil, un număr deloc neglijabil de PC-uri rămân neactualizate la cea mai recentă versiune de Windows și chiar omit actualizări esențiale pentru securitatea sistemului de operare, fără ca utilizatorul să facă ceva pentru a incomoda aplicarea patch-urilor distribuite prin Windows Update.

Solicitați pentru clarificări, reprezentații Microsoft vin cu o explicație aiuritoare, cum că PC-urile Windows trebuie să fie pornite și conectate online timp de cel puțin opt ore, pentru a obține și instala cu succes cele mai recente actualizări pentru sistemul de operare.

O altă „revelație” oferită de David Guyer, responsabil în cadrul programului Windows Updates, este că Microsoft urmărește timpul petrecut de PC-uri conectate la serviciul Windows Update, păstrând o statistică numită Update conectivity. Informația este trimisă apoi managerilor IT, conectați prin aplicația InTune, inclusă cu suita de administrare Microsoft Endpoint. Tocmai această sursă de informare a clarificat „misterul” privind neglijarea anumitor PC-uri de la instalarea actualizărilor importante de OS.

Potrivit datelor comunicate chiar de Microsoft, 50% dintre PC-urile cu sistem de operare Windows 10 care rămân în urmă cu aplicarea patch-urilor distribuite pe Windows Update nu petrec suficient timp online pentru a permite descărcarea și instalarea actualizărilor în fundal. În cazul a jumătate dintre PC-urile menționate mai sus problema se cronicizează, versiunea de Windows rămânând cu mai mult de 60  zile în urmă cu aplicarea actualizărilor esențiale de securitate.

Microsoft recomandă administratorilor IT să comunice cu utilizatorii PC-urilor administrate, informând-ui că trebuie să lase din când în când PC-ul pornit peste noapte, astfel încât actualizările Windows esențiale să poată fi descărcate și aplicate fără a interfera cu folosirea normală a PC-ului.

Vestea bună este că problema ar putea să fie ameliorată odată cu upgrade-ul la Windows 11, Microsoft augmentând sistemul de distribuție al patch-urilor Windows folosind tehnologii superioare de compresie, care ar trebui să reducă dimensiunea pachetelor de instalare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult