Microsoft relansează Windows 10 October 2018 Update şi promite că fişierele utilizatorilor nu vor mai dispărea după instalare

14.11.2018
Microsoft relansează Windows 10 October 2018 Update şi promite că fişierele utilizatorilor nu vor mai dispărea după instalare

Decizia Microsoft de a lansa Windows 10 October 2018 Update fără a trece mai întâi prin etapa Preview a pus testarea pentru eventuale bug-uri şi probleme de compatibilitate în seama utilizatorilor obişnuiţi. Pariul făcut de Microsoft pe calitatea propriilor produse software a fost pierdut, actualizarea Windows 10 având probleme dintre cele mai grave, cauzând pierderi de date pentru o parte dintre utilizatori.

Retras după ce un număr de utilizatori au raportat fişiere lipsă după instalare, pachetul Windows 10 October 2018 Update a venit în cele din urmă la jumătatea lunii noiembrie, Microsoft dând asigurări că acesta nu mai prezintă nici un pericol pentru datele utilizatorilor.

Totuşi, compania păstrează o abordare precaută, doar un mic număr de utilizatori Windows 10 urmând să primească chiar din prima zi pachetul de instalare prin intermediul Windows Update. Pentru o parte dintre PC-uri, actualizarea ar putea să nu apară deloc, dacă detaliile configuraţiei relevă potenţiale probleme de compatibilitate.

Trebuie spus că Microsoft nu se află la primul eşec de acest tip, compania amânând şi pachetul Windows 10 update April 2018, după ce un număr de utilizatori au reclamat probleme la instalare care lăsau PC-urile nefuncţionale şi alte incidente post-instalare, cum ar fi blocarea interfeţei grafice şi incompatibilitate cu browserul Chrome.

Din nou, Microsoft dă asigurări că toate aceste neplăceri sunt de domeniul trecutului, compania urmărind îndeaproape buna funcţionare a sistemelor actualizate la noua versiune de Windows 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult