Microsoft relansează Windows 3.0 File Manager, strămoşul de acum aproape 30 de ani al aplicaţiei Windows File Manager

10.04.2018
Microsoft relansează Windows 3.0 File Manager, strămoşul de acum aproape 30 de ani al aplicaţiei Windows File Manager

Adaptat pentru compatibilitate cu Windows 10, Windows 3.0 File Manager a fost prima aplicaţie care permite gestionarea colecţiilor de fişiere dintr-o interfaţă grafică (GUI) optimizată pentru mouse şi tastatură.

Distribuit în regim open source, Windows 3.0 File Manager (WinFile) este disponibil în două versiuni, una „retro” modificată doar cât să poată funcţiona cu PC-uri moderne şi alta „îmbogăţită” cu funcţii utile care nu existau în varianta originală, cum ar fi scurtăturile Ctrl+C şi Ctrl+V.

Mai mult decât o lecţie de istorie, Windows 3.0 File Manager cu modul său de a arăta structura de directoare şi fişierele în panouri separate prezintă o abordare foarte diferită de standardele actuale. Adaptată pentru rezoluţia modestă a monitoarelor CRT, aplicaţia pare că îngrămădeşte prea multă informaţie şi este incomod de folosit, însă şi-ar putea găsi o a doua tinereţe pe ecranul tabletelor şi telefoane inteligente, constrânse din punct de vedere al spaţiului de afişare disponibil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult