Microsoft rezolvă câteva probleme legate de jocuri pe Windows 10

11.05.2016
Microsoft rezolvă câteva probleme legate de jocuri pe Windows 10

Windows 10 a avut parte de multe critici din partea utilizatorilor, însă majoritatea au fost orientate către imposibilitatea de a opri update-urile, incompatibilitatea cu dispozitive mai vechi şi chiar probleme de intimitate. Trecând peste toate acestea, gamerii au avut motive în plus de supărare, întrucât jocurile realizare de Microsoft se lansează exclusiv pe Windows Store, sub forma de aplicaţii UWP (Universal Windows Platform). Acest gen de aplicaţii vin cu limitări tehnice neobişnuite pentru jocurile de PC, care vor fi corectate în viitorul apropiat.

Microsoft a confirmat că va actualiza foarte curând platrofma UWP pentru a corecta o parte din greşelile din trecut referitoare la jocuri video. Dezvoltatorii vor putea astfel dezactiva opţiunea „vsync” pentru a oferi posibilitatea de a depăşi framerate-ul maxim suportat de monitoare, cât şi pentru a putea implementa tehnologii precum G-Sync şi FreeSync, pentru cei care deţin monitoare cu rată de împrospătare dinamică. Acesta este doar un prim pas către paritatea cu alte platforme de distribuţie de jocuri de pe PC, urmând să fie făcute şi alte modificări în viitorul apropiat şi îndepărtat.

Primele jocuri care se vor bucura de noile funcţii vor fi Gears of War: Ultimate Edition şi Forza Motorsport 6: Apex, ambele jocuri fiind lansate de Microsoft în ultimele câteva luni. Acestea vor primi actualizări pentru a putea implementa noile funcţii, urmând ca jocurile din viitor să le integreze încă de la lansare.

Microsoft a adresat şi problema aplicaţiilor UWP care nu rulează niciodată într-un mod fulscreen nativ. Se pare că jocurile care vor veni cu suport pentru DirectX 12 vor putea oferi performanţă în borderless fullscreen comparabilă cu jocurile care rulează în fullscreen, deci nu va fi nevoie de o actualizare a platformei la acest capitol.

Actualizările pentru cele două jocuri ar trebui să se lanseze foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult