Microsoft scade cu 70% preţul licenţelor Windows 8.1

Microsoft scade cu 70% preţul licenţelor Windows 8.1

Microsoft a decis să taie cu până la 70% din preţul licenţelor Windows 8.1 OEM, cea mai ieftină variantă ajungând să coste doar 15 dolari.

Deşi lansate cu mare fast, tabletele cu Windows 8 au fost aproape la fel de populare în lumea dominată de Android ca şi PC-urile cu Linux în cea dominată de Windows.

După mai bine de un an de la apariţie, tabletele bazate pe Windows 8 încă sunt privite cu neîncredere de utilizatori, de vină fiind pe de o parte oferta săracă de aplicaţii optimizate pentru ecrane touch şi preţurile piperate, care au descurajat potenţialii cumpărători. Dacă pentru corectarea deficitului de aplicaţii Windows 8 va trebui să mai aşteptăm cel puţin câteva luni, problema preţurilor prea ridicate pare să fie deja rezolvată, în parte prin eforturile depuse de Intel pentru realizarea unei platforme hardware x86 mai puţin costisitoare şi suficient de puternică pentru a ţine piept soluţiilor cu procesoare ARM, iar acum şi prin concesiile făcute de Microsoft.

Microsoft scade cu 70% preţul licenţelor Windows 8.1 OEM

Mai exact, compania din Redmond a decis să scadă cu 70% costul licenţelor Windows 8.1. Modificarea se aplică exclusiv pentru variantele de licenţe OEM destinate dispozitivelor mobile cu preţ de vânzare mai mic de 250 dolari. Aşa se face că producătorii hardware OEM sunt nevoiţi să plătească acum doar 15 dolari pentru o licenţă Windows 8.1 OEM, păstrând diferenţa economisită pentru includerea de hardware mai bun, sau reduceri suplimentare aplicate preţului de vânzare în magazin.

Microsoft intenţionează ca prin aceste reduceri de preţuri aplicate selectiv la tablete şi laptopuri ieftine cu sistem Windows 8 să îmbunătăţească şansele acestora în faţa alternativelor bazate pe Chrome OS şi Android. Din păcate preţurile variantelor retail de licenţe Windows 8.1 rămân deocamdată neschimbate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult