Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienţii din mediul business

14.01.2016
Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienţii din mediul business

Venind în sprijinul micilor companii şi organizaţii care doresc upgrade la Windows 10, Microsoft a anunţat o aplicaţie care simplifică instalarea noului OS pe staţiile de lucru.

Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienţii din mediul business

Prezentă deja pe majoritatea PC-urilor cu sistem Windows 7 şi 8.1, aplicaţia Get Windows 10 nu era până acum disponibilă şi clienţilor din mediul de afaceri. Problema va fi însă corectată spre finalul acestei luni, după ce Microsoft va pune la dispoziţie o versiune actualizată.

Trebuie ştiut că pentru a putea automatiza procesul de upgrade la Windows 10 folosind aplicaţia Get Windows 10 trebuie respectate câteva condiţii:

  • Staţiile de lucru să fie conectate la reţea şi înrolate într-un domeniu Active Directory
  • Sistemul de operare actual (Windows 7 sau Windows 8.1 Pro) să folosească o licenţă validă
  • PC-urile să fie configurate pentru a recepţiona pachete de actualizare direct prin serviciul Windows Update (ex. actualizările să nu fie gestionate prin WSUS, sau System Center Configuration Manager)

Administratorii de sistem care doresc să gestioneze ei înşişi procesul de upgrade pot opta să nu ruleze aplicaţia Get Windows 10 pe PC-urile angajaţilor. Similar, aplicaţia nu va fi livrată corporaţiilor care folosesc ediţii Enterprise ale sistemului de operare, pornind de la premisa ca administratorii acestora vor dori să folosească propriile unelte software pentru gestionarea actualizărilor software.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult