Microsoft suspendă toate vânzările de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox

07.03.2022
Microsoft suspendă toate vânzările de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox

Printr-un comunicat emis chiar de către Brad Smith – președintele și vice-chairman al companiei –, Microsoft a anunțat că suspendă toate vânzările noi de produse și servicii către Rusia. Decizia vine în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia și include, după cum era de așteptat, și consolele Xbox și serviciile legate de acestea.

Serviciile operate de Microsoft depășesc cu mult aria dedicată jocurilor video, compania din Redmond oferind soluții avansate de securitate, productivitate, procesare și stocare în cloud, precum și cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri: Windows.

Astfel, Microsoft a confirmat că lucrează în colaborare cu autoritățile din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii pentru a opri toate serviciile companiei ce cad sub umbrela restricțiilor impuse Rusiei de către aceste entități.

Cyber-securitatea Ucrainei, o prioritate

Cel mai important aspect al aceste inițiative rămâne protejarea securității cibernetice a Ucrainei. Microsoft va lucra îndeaproape cu autoritățile de la Kiev pentru a proteja țara vecină de amenințărilor cibernetice venite din tabăra rusă, cum ar fi recentul atac împotriva unui furnizor major de servicii radio/TV din Ucraina.

Citește mai mult pe go4games.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News